Jablečné rohlíčky se skořicí jsou výbornou delikatesou, cukrovím, které skvěle voní a chutná a je vynikající například k odpolednímu čaji a jako pohoštění pro vaše přátele nebo nečekanou návštěvu. Zkuste tento recept na křehké rohlíčky a užijte si jejich skvělou chuť.
Ingredience
Na těsto:
- 1 balení listového těsta (zhruba 400 g)
- 3 středně velká jablka, oloupaná, odstraněné jádřince a nakrájená na malé kostičky
- 1/4 hrnku cukru
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce másla
Na náplň:
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
Na polevu (volitelně):
- 1 hrnek cukru moučka
- 2 lžíce mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte na kostičky nakrájená jablka, cukr a skořici. Osmahněte na středním ohni, občas promíchejte, dokud jablka nezměknou. Potom odstavte a nechte vychladnout.
- Rozválejte listové těsto na lehce pomoučené ploše do tvaru obdélníku.
- Rozprostřete na něj směs jablek tak, aby byla rovnoměrně na celé ploše těsta.
- Začněte zamotávat od jednoho konce a pevně srolujte těsto do válečku.
- Nakrájejte na menší kousky, každý o délce přibližně 5 cm pro jednotlivý rohlíček.
- Rozmíchejte rozpuštěné máslo, cukr a skořici a potřete vrchní část každého rohlíčku.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi tak 20 minut, dokud nejsou dozlatova a upečené.
- Smíchejte práškový cukr, mléko a vanilkový extrakt tak, aby vznikla hladká poleva a potřete upečené teplé rohlíčky.
- Jablečné rohlíky se skořicí můžete podávat teplé nebo studené. Jsou vynikající jako sladká pochoutka k odpolední kávě nebo čaji.