Výborná a vlastně i dostatečně dietní krémová kuřecí prsa s pórkem a žampiony chutnají dokonale a pokud máte rádi houby, je to jedna z možností, jak si vychutnat kuřecí. Zkuste tento vynikající recept plný chutí.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce másla
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 2 pórky nakrájené na kolečka
- 200 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 hrnek smetany
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra podle vašeho výběru
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
Postup
- Umyjte a osušte kuřecí prsa. Osolte a opepřete ze všech stran.
- Rozehřejte v pánvi máslo na středním ohni a opečte kuřecí prsa z obou stran. Potom je vyjměte z pánve a dejte prozatím stranou.
- Ve stejné pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud se hezky nerozvoní.
- Přidejte pórek a žampiony a restujte, dokud pórek nezměkne a žampiony nepustí přebytečnou vodu.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve k žampionům.
- Přidejte smetanu, kuřecí vývar, strouhaný sýr a koření. Vařte tuto směs asi tak 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci.
- Hotová kuřecí prsa s pórkem a žampiony podávejte například na vařené rýži nebo těstovinách.