Krémová polévka z medvědího česneku – recept

Tato krémová polévka z medvědího česneku je velice lahodná a osvěžující. Medvědí česnek má výraznou česnekovou chuť a je skvělým základem pro zdravou a chutnou polévku, kterou si určitě oblíbíte.

Ingredience

  • 200 g medvědího česneku (dobře opláchnutého a nakrájeného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 1 plátek másla (cca 30 g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka (na ozdobu, volitelně)

Postup

  1. Medvědí česnek důkladně opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte, dokud nebude lehce dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené brambory a osmahněte je spolu s cibulí asi tak 5 minut.
  4. Přidejte nakrájený medvědí česnek a restujte dalších 5 minut.
  5. Zasypte směs hladkou moukou a promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  6. Postupně přilívejte zeleninový vývar za stálého míchání. Povařte polévku zhruba tak 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  7. Použijte tyčový mixér a mixujte polévku do hladké konzistence.
  8. Přidejte smetanu ke šlehání a dobře promíchejte.
  9. Ochutnejte polévku a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  10. Polévku podávejte horkou, ozdobenou čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.

Tato krémová polévka z medvědího česneku je velice chutná a zdravá. Má výraznou česnekovou chuť s jemným aroma. Je ideálním způsobem, jak do svého jídelníčku zařadit medvědí česnek, který je plný vitamínů a minerálů.

Napsat komentář