Tato krémová polévka z medvědího česneku je velice lahodná a osvěžující. Medvědí česnek má výraznou česnekovou chuť a je skvělým základem pro zdravou a chutnou polévku, kterou si určitě oblíbíte.
Ingredience
- 200 g medvědího česneku (dobře opláchnutého a nakrájeného)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 1 plátek másla (cca 30 g)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka (na ozdobu, volitelně)
Postup
- Medvědí česnek důkladně opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte, dokud nebude lehce dozlatova.
- Přidejte nakrájené brambory a osmahněte je spolu s cibulí asi tak 5 minut.
- Přidejte nakrájený medvědí česnek a restujte dalších 5 minut.
- Zasypte směs hladkou moukou a promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Postupně přilívejte zeleninový vývar za stálého míchání. Povařte polévku zhruba tak 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Použijte tyčový mixér a mixujte polévku do hladké konzistence.
- Přidejte smetanu ke šlehání a dobře promíchejte.
- Ochutnejte polévku a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Polévku podávejte horkou, ozdobenou čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.
Tato krémová polévka z medvědího česneku je velice chutná a zdravá. Má výraznou česnekovou chuť s jemným aroma. Je ideálním způsobem, jak do svého jídelníčku zařadit medvědí česnek, který je plný vitamínů a minerálů.