Krémová polévka z pečeného česneku – recept

Krémová polévka z pečeného česneku je bohatá, lahodná a má skvělou chuť po česneku, který se při pečení změní na jemnější, nasládlou pastu. Pokud jste ještě polévku z pečeného česneku nevařili, tak je nejvyšší čas to napravit.

Ingredience:

  • 2 paličky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 4 brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Rozkrojte paličky česneku napůl. Každou polovinu česneku posypte solí, pepřem a pokapejte olivovým olejem. Zabalte je do alobalu a upečte je v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut, nebo dokud není česnek měkký a dozlatova.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte nasekanou cibuli a nakrájené brambory dozlatova.
  3. Přidejte zeleninový vývar a uvařte, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Po upečení vytáhněte česnek z alobalu a vytlačte pastu z každého stroužku. Přidejte tuto česnekovou pastu do polévky.
  5. Použijte tyčový mixér a mixujte polévku do hladké konzistence.
  6. Přidejte smetanu a dobře promíchejte.
  7. Ochutnejte polévku a případně přidejte ještě sůl a pepř podle chuti.
  8. Polévku podávejte horkou, ozdobenou čerstvou petrželkou.

Vynikající krémová polévka z pečeného česneku má výraznou, a přitom jemnou chuť česneku. Je skvělá jako předkrm nebo lehký oběd například s čerstvým pečivem podle vaší volby.

Napsat komentář