Křenová pomazánka s celerem a jablky – recept

Křenová pomazánka s celerem a jablky je osvěžujícím a chutnou pomazánkou, kterou můžete podávat na chlebu, bagetkách nebo na jiném oblíbeném pečivu. Tato pomazánka kombinuje ostrou chuť křenu s chutí celeru a sladkostí jablek.

Ingredience

  • 100 g čerstvého křenu, nastrouhaného
  • 100 g celeru, nastrouhaného
  • 2 středně velká jablka, oloupaná a nastrouhaná
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Nasekaná petrželka nebo kopr pro ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Oloupejte a nastrouhejte křen, celer a jablka. Křen může být velmi ostrý, takže si můžete upravit jeho množství podle sebe.
  2. V míse smíchejte nastrouhaný křen, celer a jablka.
  3. Přidejte majonézu, zakysanou smetanu nebo jogurt a citronovou šťávu.
  4. Promíchejte všechny ingredience dohladka tak, aby vznikla krémová pomazánka.
  5. Dochuťte křenovou pomazánku solí a pepřem podle chuti.
  6. Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů a vyzkoušet by se dala také na chlebíčky nebo jednohubky.
  7. Pokud chcete, ozdobte pomazánku nasekanou petrželí nebo koprem.

Velice chutná a výrazná křenová pomazánka s celerem a jablky je skvělým způsobem, jak si vychutnat kombinaci různých chutí, které jsou v příjemném kontrastu a vhodně se doplňují. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření. Podle sebe můžete také přizpůsobit množství křenu.

Napsat komentář