Máte chuť na něco dobrého nebo přemýšlíte, čím pohostit mlsnou návštěvu? Skvělou volbou je krevetový salát s majonézou, který je vhodný také na tousty nebo třeba s jiným čerstvým pečivem. Zkuste tuto dobrotu podle vyzkoušeného receptu.
Ingredience
- 250 g krevet, oloupaných a očištěných
- 1/2 hrnku majonézy
- 1 lžíce čerstvé citronového šťávy
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 stroužek utřeného nebo prolisovaného česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky toustového chleba nebo třeba veky na toasty
- Máslo (pro opečení toastů)
- Salátové listy na podávání
- Citronové plátky a petrželka na ozdobu
Postup
- Krevety opláchněte a očistěte.
- V míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, utřený česnek a nasekanou petrželku.
- Přidejte krevety do mísy s majonézovým dresinkem. Jemně promíchejte, aby byly krevety celé obaleny dresinkem. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Plátky chleba potřete máslem a opečte je na pánvi, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Na každý toast položte lžíci krevetového salátu.
- Podávejte například na salátovém lůžku a ozdobte citronovými plátky s petrželkou nebo třeba čerstvým nasekaným koprem.
Tento krevetový salát na toustech je skvělým lehkým pokrmem, který můžete podávat jako svačinu nebo předkrm. Skvěle se hodí jako doplněk na každý stůl například při oslavách nebo na nějaký piknik.