Užijte si tento jednoduchý a skvělý recept plný chutí. Krevet na středomořský způsob zvládne připravit opravdu každý a stojí to za to. Dejte si pozor na výběr opravdu dobrých krevet, protože to je rozhodující pro celý výsledek.
Ingredience
- 500 g krevet oloupaných a očištěných
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1/2 čajové lžičky červeného pepře podle chuti
- 1 lžička sušeného oregana
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hlubší pánvi zahřejte olivový olej na středním výkonu.
- Přidejte plátky česneku a osmahněte je asi tak 2 minuty, dokud nezačnou hezky vonět.
- Přidejte připravené krevety do pánve. Osolte a opepřete podle chuti. Pro pikantní chuť přidejte červený pepř.
- Restujte krevety asi tak 5 minut, dokud nezmění barvu na růžovou a nestanou se pevnější. Včas je dokončete, aby krevety zůstaly šťavnaté.
- Přidejte podle chuti sušené oregano a citronovou šťávu. Promíchejte tak, aby se všechny ingredience dobře propojily.
- Hotové krevety můžete podávat ozdobené bylinkami podle chuti, případně s plátky nebo měsíčky citronu.
Takto připravené středomořské krevety jsou skvělou delikatesou. Podávej je například s plátky čerstvého chleba nebo jiným pečivem podle vašeho výběru.