Krevety na víně a česneku – recept

Krevety na víně a česneku jsou příjemnou delikatesou pro milovníky mořských plodů. Toto jídlo můžete podávat buď jako předkrm nebo i hlavní jídlo. Zkuste tento vynikající recept a užijte si skvělou chuť krevet.

Ingredience

  • 500 g krevet (čerstvých nebo mražených, očištěných)
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 1/4 hrnku bílého vína (suchého)
  • 1/4 hrnku kuřecího vývaru (nebo vody)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plátek másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 hrnku nasekané čerstvé petrželky (na ozdobu)
  • Plátky citronu (pro ozdobu)

Postup

  1. Pokud používáte mražené krevety, nechte je nejprve rozmrazit. Důležité je, aby byly krevety důkladně očištěny. Můžete je opláchnout a osušit.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek. Osmahněte česnek na mírném ohni asi minutu, dokud se hezky nerozvoní.
  3. Přidejte krevety a osmahněte je asi tak 3 minuty z každé strany, dokud nezmění barvu na růžovou a nejsou „průhledné“.
  4. Přidejte bílé víno a vařte asi 2 minuty, dokud se alkohol z vína nevyvaří.
  5. Přidejte kuřecí vývar nebo vodu a nechte vařit další 2 až 3 minuty, dokud se omáčka nezredukuje.
  6. Přidejte máslo a nechte ho pomalu rozpustit. Můžete také přidat kůru z citrónu, pokud chcete dodat citronové aroma.
  7. Na závěr můžete přidat nasekanou petrželku a krevety ozdobit plátky citrónu.
  8. Krevety na víně a česneku podávejte ihned. Můžete je podávat například s čerstvým chlebem nebo těstovinami.

Jedná se o velice jednoduchý recept na krevety, který zvládne každý. Tyto krevety na víně a česneku vás příjemně překvapí výbornou kombinací chutí a s čerstvým pečivem nebo těstovinami se jedná o výborný lehký oběd, případně večeři. Nezapomeňte na to, že zásadní roli ve výsledku má kvalita krevet.

Napsat komentář