Krupicová kaše – nejlepší recept

Krupicová kaše je oblíbeným pokrmem hlavně u dětí, ale i dospělí si ji rádi dopřejí. Je to jednoduchý a lahodný pokrm na sladko, který můžete připravit kdykoliv a velice snadno. Tady máte základní recept na přípravu tradiční krupicové kaše, kterou už můžete dochutit podle sebe.

Ingredience

  • 1 šálek krupice (můžete použít jemnou nebo hrubou)
  • 4 hrnky mléka
  • 1/4 hrnku cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička másla (volitelné)
  • Špetka soli
  • Vanilkový cukr (podle chuti)
  • Skořice (volitelně)

Postup

  1. Příprava krupice
    • V hrnci nebo hrníčku smíchejte krupici se solí a cukrem.
    • Přiveďte mléko k varu ve velkém kastrolu nebo hrnci.
  2. Vaření krupice
    • Jakmile je mléko horké a začíná vařit, postupně přidávejte krupici do mléka a stále míchejte, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
    • Vařte krupici na mírném ohni a občas míchejte, dokud nezhoustne. To by mělo trvat asi 10 až 15 minut. Při vaření můžete přidat vanilkový cukr a skořici podle své chuti.
  3. Dokončení krupice
    • Po dosažení požadované konzistence přidejte lžičku másla.
    • Můžete také přidat trochu cukru navíc, pokud chcete krupičnou kaši sladší.
  4. Podávání
    • Krupicovou kaši podávejte horkou.
    • Můžete ji posypat dalším vanilkovým cukrem nebo skořicí, pokud máte rádi sladší chuť.

Krupicová kaše je výbornou volbou na snídani nebo svačinu a navíc ji můžete přizpůsobit jednoduše svým chutím tím, že přidáte různé přísady jako třeba ovoce, ořechy nebo med.

Napsat komentář