Krupicové noky do polévky – recept

Krupicové noky jsou skvělým doplňkem do polévky, který ji zahušťuje a dodává jí na sytosti. Tady máte jednoduchý recept na přípravu krupicových noků do polévky podle vaší volby. Typicky se hodí třeba do zeleninové nebo do vývaru.

Ingredience

  • 1 hrnek krupice
  • 1/4 hrnku vody
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli
  • Špetka pepře (volitelně)
  • 1 velké vejce

Postup

  1. Příprava krupice:
    • V hrnci přivedete k varu vodu, mléko, máslo, sůl a pepř.
    • Jakmile směs vaří, přidejte krupici a míchejte.
    • Vařte krupici na středním ohni, stále míchejte, dokud voda a mléko nejsou absorbovány a krupice zhoustne. To by mělo trvat asi 5 až 7 minut.
  2. Přidání vajíčka:
    • Po odstranění krupicové směsi z ohně okamžitě přidejte vajíčko a rychle ho vmíchejte do krupice.
  3. Tvarování noků:
    • Teď, když máte krupicové těsto připravené, můžete ho tvarovat na noky. Můžete to udělat dvěma způsoby:
      • Tradiční: Vytvořte kouli těsta a rozprostřete ji na válcovém vále. Poté nakrájejte malé nudličky nebo válečky.
      • Rychlý způsob: Vytvarujte malé kuličky těsta přímo rukou.
  4. Vaření noků v polévce:
    • Noky můžete přidat přímo do vaší polévky nebo vývaru.
    • Vařte je v polévce asi 10 až 15 minut, dokud nebudou uvařené.
    • Hotové krupicové noky začnou plavat v polévce.
    • Podávejte polévku s krupicovými noky horkou a posypanou například nasekanou petrželkou nebo bylinkami podle vašeho výběru.

Takové chutné krupicové noky přidají polévce na další chuti a také bude polévka díky tomu sytější.

Napsat komentář