Krupicové noky jsou skvělým doplňkem do polévky, který ji zahušťuje a dodává jí na sytosti. Tady máte jednoduchý recept na přípravu krupicových noků do polévky podle vaší volby. Typicky se hodí třeba do zeleninové nebo do vývaru.
Ingredience
- 1 hrnek krupice
- 1/4 hrnku vody
- 1/4 hrnku mléka
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli
- Špetka pepře (volitelně)
- 1 velké vejce
Postup
- Příprava krupice:
- V hrnci přivedete k varu vodu, mléko, máslo, sůl a pepř.
- Jakmile směs vaří, přidejte krupici a míchejte.
- Vařte krupici na středním ohni, stále míchejte, dokud voda a mléko nejsou absorbovány a krupice zhoustne. To by mělo trvat asi 5 až 7 minut.
- Přidání vajíčka:
- Po odstranění krupicové směsi z ohně okamžitě přidejte vajíčko a rychle ho vmíchejte do krupice.
- Tvarování noků:
- Teď, když máte krupicové těsto připravené, můžete ho tvarovat na noky. Můžete to udělat dvěma způsoby:
- Tradiční: Vytvořte kouli těsta a rozprostřete ji na válcovém vále. Poté nakrájejte malé nudličky nebo válečky.
- Rychlý způsob: Vytvarujte malé kuličky těsta přímo rukou.
- Teď, když máte krupicové těsto připravené, můžete ho tvarovat na noky. Můžete to udělat dvěma způsoby:
- Vaření noků v polévce:
- Noky můžete přidat přímo do vaší polévky nebo vývaru.
- Vařte je v polévce asi 10 až 15 minut, dokud nebudou uvařené.
- Hotové krupicové noky začnou plavat v polévce.
- Podávejte polévku s krupicovými noky horkou a posypanou například nasekanou petrželkou nebo bylinkami podle vašeho výběru.
Takové chutné krupicové noky přidají polévce na další chuti a také bude polévka díky tomu sytější.