Pro milovníky hub tady máme recept s krůtím masem na žampionech, které je prostě vynikající. Jako přílohu můžete použít například rýži, nebo bramborovou kaši. Jedná se o skvělé hlavní jídlo vhodné na oběd i na večeři. Je plné chutí a vlastně i celkem dietní.
Ingredience
- 500 g krůtího masa nakrájeného na kousky
- 250 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej na smažení
Postup
- Opláchněte a nakrájejte krůtí maso na kousky. Osolte, opepřete a přidejte sušený tymián, rozmarýn a mletou papriku. Dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechny kousky masa. Nechte odležet alespoň 15 minut.
- Rozehřejte si olivový olej v pánvi na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova. Potom přidejte nakrájené kousky krůtího masa a osmahněte je, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájené žampiony a prolisovaný česnek ke krůtímu masu. Restujte dalších 5 až 7 minut, dokud žampiony neztuhnou a nezískají zlatohnědou barvu.
- Přidejte sušený tymián, rozmarýn, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti. Restujte ještě tak 3 minuty, aby se koření propojilo s masem a žampiony.
- Hotové krůtí maso na žampionech podávejte například s vařenou rýží. Můžete navíc přidat také čerstvé bylinky podle vaší chuti.