Krůtí medailonky na medu – recept

Krůtí medailonky na medu jsou skvělým receptem na velice chutné a sladko-kořeněné krůtí maso. Kombinace medu a pikantního koření je delikátní a podle svých preferencí můžete samozřejmě upravit množství a to, jak moc bude jídlo výrazné. Jako příloha se skvěle hodí například opékané brambory.

Ingredience

  • 500 g krůtích medailonků
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky nasekaného nebo prolisovaného česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • trochu oleje na smažení

Postup

  1. V misce si smíchejte med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, mletý zázvor, sůl a pepř. Tato směs poslouží jako marináda pro krůtí medailonky.
  2. Položte krůtí medailonky do marinády a nechte je marinovat alespoň 30 minut v ledničce. Čím déle budou marinovány, tím lépe.
  3. Rozehřejte si olej na pánvi na střední teplotu. Vytáhněte medailonky z marinády a opékejte je na pánvi z obou stran dozlatova. To by mělo trvat asi tak 5 minut z každé strany v závislosti na tloušťce krůtích medailonků.
  4. Když jsou medailonky hotové, dejte do pánve zbývající marinádu a povařte několik minut, dokud se marináda nezredukuje a nezíská ideální konzistenci.
  5. Hotové krůtí medailonky podávejte s omáčkou vytvořenou z marinády. Můžete je podávat například s rýží nebo bramborami.

Zkuste tyto vynikající krůtí medailonky plné chutí díky skvělé kombinaci medu, česneku a dalších bylinek.

Napsat komentář