Vynikající a dietní krůtí stehna na tymiánu a česneku vám budou zaručeně chutnat. Připravte si krůtí stehna, tymián, česnek a můžeme jít na věc.
Ingredience
- 4 krůtí stehna
- 4 až 6 stroužků česneku, nasekaných
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Opláchněte a osušte krůtí stehna. Pokud je na stehnech kůžička, mírně ji nařežte nožem.
- V míse smíchejte nasekaný česnek, olivový olej, tymián, sůl a pepř. Vytvořte něco jako marinádu.
- Potřete stehna směsí z obou stran a pod kůži. Ujistěte se, že směs dobře pokrývá maso. Můžete nechat krůtí maso marinovat alespoň 30 minut.
- Naskládejte stehna do pekáče a přikryjte je alobalem.
- Pečte krůtí stehna v předehřáté troubě zhruba 1 až 1,5 hodiny nebo dokud nejsou dobře propečená a šťavnatá. Můžete odstranit alobal během posledních 15 až 20 minut pečení, aby byla kůžička křupavá.
- Pečená krůtí stehna na tymiánu a česneku podávejte například s bramborovou kaší, rýží nebo zeleninou.
Toto skvělé jídlo je plné chutí díky kombinaci krůtího masa, tymiánu a česneku. Měkké krůtí maso s křupavou kůžičkou dělá z tohoto jídla skvělý rodinný oběd nebo třeba večeři.