Krůtí stehna na tymiánu a česneku – recept

Vynikající a dietní krůtí stehna na tymiánu a česneku vám budou zaručeně chutnat. Připravte si krůtí stehna, tymián, česnek a můžeme jít na věc.

Ingredience

  • 4 krůtí stehna
  • 4 až 6 stroužků česneku, nasekaných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Opláchněte a osušte krůtí stehna. Pokud je na stehnech kůžička, mírně ji nařežte nožem.
  3. V míse smíchejte nasekaný česnek, olivový olej, tymián, sůl a pepř. Vytvořte něco jako marinádu.
  4. Potřete stehna směsí z obou stran a pod kůži. Ujistěte se, že směs dobře pokrývá maso. Můžete nechat krůtí maso marinovat alespoň 30 minut.
  5. Naskládejte stehna do pekáče a přikryjte je alobalem.
  6. Pečte krůtí stehna v předehřáté troubě zhruba 1 až 1,5 hodiny nebo dokud nejsou dobře propečená a šťavnatá. Můžete odstranit alobal během posledních 15 až 20 minut pečení, aby byla kůžička křupavá.
  7. Pečená krůtí stehna na tymiánu a česneku podávejte například s bramborovou kaší, rýží nebo zeleninou.

Toto skvělé jídlo je plné chutí díky kombinaci krůtího masa, tymiánu a česneku. Měkké krůtí maso s křupavou kůžičkou dělá z tohoto jídla skvělý rodinný oběd nebo třeba večeři.

Napsat komentář