Kuře ala kachna se zelím je chutné pokrm, který kombinuje kuřecího maso a zelí, inspirovaného tradičním receptem na kachnu se zelím. Kuřecí maso se obvykle osmahne na pánvi a poté se dusí se zelím a dalšími ingrediencemi, jako jsou cibule, česnek, koření a zeleninový vývar. Toto jídlo je často doprovázeno bramborovými knedlíky nebo vařenými brambory a je oblíbené pro svou bohatou a skvělou chuť kuřecího masa v kombinaci s lahodným a zdravým zelím.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa (s kůží)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané najemno
- 1 lžíce oleje
- 2 hrnky nastrouhaného zelí
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku bílého vína (volitelně)
- Sůl a pepř podle chuti
- Bobkový list a kmín
Postup
- Nejprve osolte a opepřete kuřecí prsa ze všech stran.
- Rozpalte olej v hluboké pánvi na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte, dokud nezměkne a nezezlátne.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte zhruba další minutu.
- Přidejte kuřecí prsa do pánve a opékejte je z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Přidejte do pánve nastrouhané zelí okolo kuřecího masa.
- Přilijte kuřecí vývar a případně bílé víno. Přidejte bobkový list a kmín.
- Zakryjte pánev poklicí a duste na mírném ohni asi tak 30 až 40 minut, dokud není kuřecí maso měkké a zelí hotové.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte kuře ala kachna se zelím nejlépe s houskovými nebo bramborovými knedlíky.