Skvělé kuře na paprice se smetanou – recept

Tento český recept je velmi oblíbený a je známý pro svou jednoduchost a chuť. Skvělé kuře na paprice můžete udělat také v pikantním provedení. Stačí přidat pálivou papriku a je to.

Ingredience

  • 4 kuřecí stehenní čtvrtky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule nakrájená na tenká kolečka
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Na oleji osmahněte kuřecí stehenní čtvrtky ze všech stran do zlatova. Kuřecí maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
  2. Do pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud nezačne cibule hnědnout a lehce karamelizovat.
  3. Přidejte papriku, sůl, pepř, kmín, majoránku a dobře vše promíchejte.
  4. Vraťte kuřecí maso zpět do pánve a přidejte kuřecí vývar. Zakryjte a nechte pomalu dusit asi tak 40 minut, dokud kuře nebude měkké.
  5. V další míse si smíchejte smetanu s moukou a přidejte do pánve. Dobře promíchejte a nechte vařit dalších 5 až 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Skvělé kuře na paprice se smetanou je skvělé, tradiční jídlo, které můžete podávat například s knedlíkem nebo rýží – záleží už jen a jen na vašich preferencích, jakou přílohu zvolíte.

Napsat komentář