Tento český recept je velmi oblíbený a je známý pro svou jednoduchost a chuť. Skvělé kuře na paprice můžete udělat také v pikantním provedení. Stačí přidat pálivou papriku a je to.
Ingredience
- 4 kuřecí stehenní čtvrtky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule nakrájená na tenká kolečka
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky majoránky
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Na oleji osmahněte kuřecí stehenní čtvrtky ze všech stran do zlatova. Kuřecí maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud nezačne cibule hnědnout a lehce karamelizovat.
- Přidejte papriku, sůl, pepř, kmín, majoránku a dobře vše promíchejte.
- Vraťte kuřecí maso zpět do pánve a přidejte kuřecí vývar. Zakryjte a nechte pomalu dusit asi tak 40 minut, dokud kuře nebude měkké.
- V další míse si smíchejte smetanu s moukou a přidejte do pánve. Dobře promíchejte a nechte vařit dalších 5 až 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Skvělé kuře na paprice se smetanou je skvělé, tradiční jídlo, které můžete podávat například s knedlíkem nebo rýží – záleží už jen a jen na vašich preferencích, jakou přílohu zvolíte.