Pečené kuře na hořčici a slanině je vynikajícím pokrmem, který kombinuje výraznou chuť hořčice s chutí slaniny a šťavnatostí kuřecího masa. Pokud tento recept jednou vyzkoušíte, budete ho dělat zase a znovu, protože je opravdu delikátní a dodá kuřecímu masu opravdu styl.
Ingredience
- 1 celé kuře
- 6 plátků slaniny
- 3 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná hořčice)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 cibule, nasekaná (volitelné)
- 2 středně velké mrkve, na kolečka (volitelné)
- 2 brambory, na kostky (volitelné)
- 1 citron, nakrájený na plátky (volitelné)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V malé misce si smíchejte hořčici, olivový olej, nasekaný česnek, sušený tymián, sušený rozmarýn, sůl a pepř.
- Opláchněte kuře pod tekoucí vodou a osušte ho. Vnitřek kuřete můžete naplnit cibulí, mrkví, bramborami nebo plátky citronu, pokud chcete.
- Marinádou z hořčice a oleje potřete kuře důkladně ze všech stran. Pokud máte prostor, dejte do chladničky odležet a nechat marinovat.
- Plátky slaniny dejte na kuře, aby ho pokrývaly.
- Položte kuře do pekáče nebo na hlubší plech. Můžete přidat také další zeleninu nebo citron, pokud ještě máte.
- Pečte v předehřáté troubě asi tak 1,5 – 2 hodiny, dokud není kuře propečené a nemá dozlatova a křupavou kůžičku.
- Když je kuře upečené, vyjměte ho z trouby a nechte ho chvíli odpočinout před podáváním.
Toto kuře pečené na hořčici a slanině lahodnou, a přitom na kuřecí maso výraznou chuť díky hořčici a slanině. Jedná se o skvělé jídlo na oběd.