Kuře pečené na hořčici a slanině – recept

Pečené kuře na hořčici a slanině je vynikajícím pokrmem, který kombinuje výraznou chuť hořčice s chutí slaniny a šťavnatostí kuřecího masa. Pokud tento recept jednou vyzkoušíte, budete ho dělat zase a znovu, protože je opravdu delikátní a dodá kuřecímu masu opravdu styl.

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 6 plátků slaniny
  • 3 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná hořčice)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 cibule, nasekaná (volitelné)
  • 2 středně velké mrkve, na kolečka (volitelné)
  • 2 brambory, na kostky (volitelné)
  • 1 citron, nakrájený na plátky (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V malé misce si smíchejte hořčici, olivový olej, nasekaný česnek, sušený tymián, sušený rozmarýn, sůl a pepř.
  3. Opláchněte kuře pod tekoucí vodou a osušte ho. Vnitřek kuřete můžete naplnit cibulí, mrkví, bramborami nebo plátky citronu, pokud chcete.
  4. Marinádou z hořčice a oleje potřete kuře důkladně ze všech stran. Pokud máte prostor, dejte do chladničky odležet a nechat marinovat.
  5. Plátky slaniny dejte na kuře, aby ho pokrývaly.
  6. Položte kuře do pekáče nebo na hlubší plech. Můžete přidat také další zeleninu nebo citron, pokud ještě máte.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi tak 1,5 – 2 hodiny, dokud není kuře propečené a nemá dozlatova a křupavou kůžičku.
  8. Když je kuře upečené, vyjměte ho z trouby a nechte ho chvíli odpočinout před podáváním.

Toto kuře pečené na hořčici a slanině lahodnou, a přitom na kuřecí maso výraznou chuť díky hořčici a slanině. Jedná se o skvělé jídlo na oběd.

Napsat komentář