Kuřecí maso se skvěle hodí na oběd i večeři, protože je dietní. No a tato kuřecí čína se zeleninou je skvělým způsobem, jak si připravit chutné jídlo, které si také můžete podle sebe jakkoliv přizpůsobit, ať už přidáním dalších ingrediencí nebo úpravou stávajících.
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce oleje na smažení
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 brokolice rozdělená na růžičky
- 1 paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na tenké plátky nebo na nudličky
- 1 balení vajec na palačinky, osolených a nastrouhaných na nudličky
- 2 jarní cibulky nakrájené na kousky
- Vařená rýže k podávání
Postup
- V misce si smíchejte sójovou omáčku, med a sezamový olej. Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte marinovat alespoň 15 minut, ideálně tak hodinu.
- Rozehřejte olej na pánvi nebo woku na střední teplotu. Přidejte česnek, zázvor a restujte pár vteřin, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte marinované kuřecí maso a udělejte dozlatova.
- Přidejte brokolici, papriku a mrkev. Restujte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte nakrájenou jarní cibulku a rychle vše promíchejte.
- Podávejte kuřecí čínskou směs se zeleninou ideálně s vařenou rýží, protože se k sobě hodí nejvíc.