Kuřecí čína se zeleninou – recept

Kuřecí maso se skvěle hodí na oběd i večeři, protože je dietní. No a tato kuřecí čína se zeleninou je skvělým způsobem, jak si připravit chutné jídlo, které si také můžete podle sebe jakkoliv přizpůsobit, ať už přidáním dalších ingrediencí nebo úpravou stávajících.

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 brokolice rozdělená na růžičky
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 1 mrkev nakrájená na tenké plátky nebo na nudličky
  • 1 balení vajec na palačinky, osolených a nastrouhaných na nudličky
  • 2 jarní cibulky nakrájené na kousky
  • Vařená rýže k podávání

Postup

  1. V misce si smíchejte sójovou omáčku, med a sezamový olej. Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte marinovat alespoň 15 minut, ideálně tak hodinu.
  2. Rozehřejte olej na pánvi nebo woku na střední teplotu. Přidejte česnek, zázvor a restujte pár vteřin, dokud nezačne hezky vonět.
  3. Přidejte marinované kuřecí maso a udělejte dozlatova.
  4. Přidejte brokolici, papriku a mrkev. Restujte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a rychle vše promíchejte.
  6. Podávejte kuřecí čínskou směs se zeleninou ideálně s vařenou rýží, protože se k sobě hodí nejvíc.

Napsat komentář