Kuřecí játra na cibulce jsou chutným pokrmem, který lze rychle a snadno připravit v podstatě kdykoliv. Určitě vybírejte kvalitní a čerstvá játra ideálně od řezníka.
Ingredience
- 400 g kuřecích jater
- 2 středně velké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce másla nebo oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu (volitelně)
- 1/4 hrnku kuřecího vývaru nebo vody
- 2 lžíce červeného vína (volitelně)
Postup
- Kuřecí játra omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pokud mají žlučové váčky, odstraňte je.
- Na pánvi zahřejte máslo nebo olej na středním výkonu.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud se nezačne změkčovat a získávat zlatavou barvu.
- Přidejte nasekaný česnek a restujte ho ještě zhruba 2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte kuřecí játra na pánev a opečte je z obou stran, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu a nebudou uvnitř krásně růžová.
- Přidejte sůl, pepř a sušený tymián (pokud používáte) a promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar (nebo vodu) a červené víno (pokud používáte). Vařte ještě zhruba 2 minuty, dokud se omáčka nezredukuje.
- Ochutnejte omáčku a přidejte sůl a pepř podle své chuti.
- Kuřecí játra na cibulce můžete podávat teplá s rýží, bramborami nebo třeba pečivem.
Tento pokrm je rychlý a jednoduchý na přípravu a má vynikající chuť, zejména pokud máte rádi játra.