Kuřecí játra s pikantní omáčkou jsou chutným a pikantním jídlem, které není nijak náročné a skvěle se hodí například k vařené rýži, bramborám nebo těstovinám. Máte rádi pikantní? Pak tento recept je přesně pro vás.
Ingredience
Kuřecí játra
- 500 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Sůl a pepř podle chuti
Pikantní omáčka
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička chilli omáčky (podle chuti)
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička hladké mouky (pro zahuštění omáčky)
- 1 lžíce vody
Postup
- Očištěná a nakrájená játra osolte a opepřete podle své chuti.
- Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezměkne a nerozvoní se.
- Přidejte nakrájená kuřecí játra a osmahněte je asi zhruba 4 minuty z každé strany, dokud nejsou dozlatova a měkká.
- V míse smíchejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, med nebo javorový sirup, chilli omáčku a nastrouhaný zázvor.
- Přidejte omáčku ke kuřecím játrům. Nechte omáčku prohřát a vařte asi tak 5 minut.
- Pokud chcete omáčku zahustit, rozmíchejte hladkou mouku ve vodě a přidejte ji do omáčky. Míchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne do požadované konzistence.
- Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Můžete přidat podle chutí také chilli omáčku, med nebo sójovou omáčku navíc podle toho, jak máte rádi.
- Kuřecí játra s pikantní omáčkou se skvěle hodí například s rýži, bramborovou kaší nebo těstovinami.
Příjemně pikantní omáčka dodá kuřecím játrům výraznou a lahodnou chuť a v kombinaci s nějakou přílohou se jedná o vynikají jídlo vhodné jak na oběd, tak i na večeři.