Kuřecí játra s pikantní omáčkou – recept

Kuřecí játra s pikantní omáčkou jsou chutným a pikantním jídlem, které není nijak náročné a skvěle se hodí například k vařené rýži, bramborám nebo těstovinám. Máte rádi pikantní? Pak tento recept je přesně pro vás.

Ingredience

Kuřecí játra

  • 500 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti

Pikantní omáčka

  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička chilli omáčky (podle chuti)
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička hladké mouky (pro zahuštění omáčky)
  • 1 lžíce vody

Postup

  1. Očištěná a nakrájená játra osolte a opepřete podle své chuti.
  2. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezměkne a nerozvoní se.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí játra a osmahněte je asi zhruba 4 minuty z každé strany, dokud nejsou dozlatova a měkká.
  4. V míse smíchejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, med nebo javorový sirup, chilli omáčku a nastrouhaný zázvor.
  5. Přidejte omáčku ke kuřecím játrům. Nechte omáčku prohřát a vařte asi tak 5 minut.
  6. Pokud chcete omáčku zahustit, rozmíchejte hladkou mouku ve vodě a přidejte ji do omáčky. Míchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne do požadované konzistence.
  7. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Můžete přidat podle chutí také chilli omáčku, med nebo sójovou omáčku navíc podle toho, jak máte rádi.
  8. Kuřecí játra s pikantní omáčkou se skvěle hodí například s rýži, bramborovou kaší nebo těstovinami.

Příjemně pikantní omáčka dodá kuřecím játrům výraznou a lahodnou chuť a v kombinaci s nějakou přílohou se jedná o vynikají jídlo vhodné jak na oběd, tak i na večeři.

Napsat komentář