Kombinace kuřecího masa, lahodné smetany a výrazného kari nemá chybu. Je to jednoduchý a rychlý recept, který skvěle poslouží pro přípravu chutného a lehkého oběda. Množství kari a případně dalšího koření můžete upravit podle chuti. K tomuto kuřecímu jídlu se skvěle hodí vařená rýže jako příloha.
Ingredience
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 1 velká cibule jemně nakrájená
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce olivového oleje nebo másla
- 1 hrnek smetany ke vaření
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej nebo máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte, dokud není měkká a sklovitá.
- Přidejte kuřecí kousky a osmahněte je, dokud nezezlátne a nebude hotové. Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
- Přidejte kari koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se maso spojilo kořením.
- Nalijte smetanu a kuřecí vývar do pánve. Dejte směs vařit, snižte plamen a nechte vařit asi tak 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso se neuvaří.
- Ochutnejte omáčku a přizpůsobte sůl a pepř podle chuti. Pokud má omáčka příliš řídkou konzistenci, můžete ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Podávejte kuřecí maso na kari se smetanou s rýží nebo například naan chlebem.
Díky tomuto jednoduchému receptu si můžete připravit chutné a krémové kuřecí maso na kari se smetanou. Hodí se nejlépe s vařenou rýží nebo nějakým pečivem podle vašeho výběru.