Velice oblíbený recept na kuřecí maso v hořčičné omáčce vyniká svou bohatou a lahodnou chutí. Skvěle se hodí k rýži nebo třeba bramborám. Omáčka z hořčice a smetany tvoří skvělý a aromatický doplněk, který dodává kuřecímu masu delikátní chuť a toto jídlo vás prostě bude bavit. Podle chuti můžete přidat víc receptu a pokud jste příznivcem pálivých jídel, tak můžete zkusit přidat třeba také trochu chilli.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsíček
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce hořčice
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte jemně nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a osmahněte asi tak 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa do pánve a osmahněte je asi tak 5 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědá ze všech stran.
- Přidejte hořčici a promíchejte, aby se dobře propojila se všemi ingrediencemi a kuřecím masem.
- Následně přilijte smetanu ke šlehání, kuřecí vývar a nechte omáčku povařit asi 5 minut, aby se zahustila a chutě se dobře propojily.
- Dochuťte podle potřeby hořčičnou omáčku solí a pepřem.
- Hotové kuřecí maso v hořčičné omáčce podávejte s například s vařenou rýží, která se hodí nejlépe, nebo s bramborami.