Oblíbený recept na vynikající kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty. Je skvělou volbou pro výborný oběd nebo večeři ať už s opékanými bramborami nebo třeba hranolky. Niva dodá tomuto pokrmu skvělou chuť v kombinaci se sušenými rajčaty.
Ingredience
- 4 kusy kuřecích prsou
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na tenká kolečka
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1/2 hrnku sušených rajčat nakrájených na proužky
- 2 hrnky špenátu
- 1 hrnek nivy, zhruba 200 g
- 1/2 hrnku vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 1/2 hrnku bílého vína (nepovinné)
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
Postup
- Nejprve opláchněte kuřecí prsa a osušte je. Osolte a opepřete.
- Rozehřejte v pánvi olivový olej na středním ohni. Osmahněte kuřecí prsa z obou stran, dokud nejsou hotová a lehce dozlatova. Potom je vytáhněte z pánve a dejte zatím stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a orestujte lehce dozlatova, aby se hezky rozvoněly.
- Následně přidejte sušená rajčata a nechte je dělat asi tak 2 minuty.
- Přidejte špenát a vařte, dokud nepustí vodu a nebude jakoby povadlý.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve, přidejte nivu, vývar a bílé víno do pánve. Přidejte oregano a tymián.
- Povařte tuto směs asi tak 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte hotová kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem na vařené rýži, bramborách nebo třeba s hranolky.
Tento recept je plný příjemných chutí a je skvělou volbou pro oběd i večeři. Kuřecí prsa v nivové omáčce se špenátem můžete také podle svých chutí vylepšit přidáním dalšího koření a vyzkoušet také pikantnější verzi. Nezapomeňte, že niva je dost slaná, takže při vaření buďte opatrní se solí a ochutnávejte.