Kuřecí quesadilla s guacamole – recept

Máte rádi kuřecí? A co takhle tato výborná kuřecí quesadilla s guacamole? Možná vám to poprvé zní příliš exoticky a moc tomuto receptu nevěříte, ale ničeho se nebojte, protože se jedná o skvělé jídlo vhodné na oběd i na večeři. Užijte si kuřecí maso, avokádo a kombinaci skvělých chutí, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Tak pojďme vařit!

Ingredience

Pro quesadillu

  • 2 kuřecí prsní filé, nakrájená na tenké plátky nebo na kostičky
  • 4 tortilly
  • 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra (například čedar nebo gouda)
  • Olej nebo máslo na smažení

Pro guacamole

  • 2 avokáda
  • 1 rajče nakrájené na malé kousky
  • 1/4 cibule, jemně nasekaná
  • 1 limeta (šťáva)
  • 1 stroužek česneku jemně nasekaný
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte guacamole. Avokáda oloupejte, odstraňte pecky a rozmačkejte vidličkou v misce. Přidejte nakrájené rajče, cibuli, česnek a šťávu z limetky. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Důkladně promíchejte a nechte chvíli odležet.
  2. Zatím si na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla a osmahněte kuřecí plátky, dokud nejsou hotové a dozlatova.
  3. Na druhé pánvi si rozehřejte tortilly. Na každou tortillu rozložte vrstvu smažených kuřecích plátků, plátky papriky, plátky cibule a strouhaný sýr.
  4. Tortilly překlopte na polovinu, aby vznikly quesadilly, a osmahněte je na pánvi, dokud nejsou z obou stran dozlatova a sýr se rozpustí.
  5. Hotové quesadilly rozřízněte na trojúhelníkové kousky a podávejte s připraveným guacamole.

Napsat komentář