Připravte si vynikající kuřecí rarášky podle tohoto top receptu. Jedná se o chutné kuřecí jídlo, které s přílohou skvěle poslouží jako hlavní chod. Můžete si je dopřát s vařenými bramborami, hranolky, nebo třeba kroketami. Pokud ale připravujete třeba nějakou domácí bagetu, nebo burger, tak můžete kuřecí rarášky v těstíčku použít také pro tato skvělá jídla. Právě třeba v bagetě mohou být výborné i další den, za studena, pokud vám třeba zbydou. Máte rádi pikantní chutě? Přidejte do těstíčka trochu chilli a užijte si výraznější chutě v kombinaci s kuřecím masem.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsíček nakrájených na menší kousky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky (volitelně pálivá)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- Olej na smažení rarášků
Postup
- Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nejprve cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájený nebo nasekaný česnek a osmahněte ho asi tak minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájené kuřecí kousky a osmahněte maso dozlatova.
- Přidejte mletou sladkou papriku, kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř. Dobře promíchejte a dělejte ještě asi 5 minut, dokud maso nezměkne a koření se pěkně nepropojí s masem.
- Mezitím připravte těstíčko na kuřecí rarášky. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s vejcem a mlékem, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
- Do těsta přidejte směs s kuřecím masem a dobře promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně rozloženo v těstě. Volitelně můžete přidat do těstíčka třeba chilli nebo pálivou mletou papriku.
- Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
- Lžící odebírejte těsto s masem a pomalu ho vkládejte do rozpáleného oleje a tvořte malé kuličky.
- Smažte rarášky z obou stran do zlatova, asi tak 4 minuty z každé strany, dokud nejsou dozlatova.
- Vyjměte hotové kuřecí rarášky a skládejte je na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte je teplé například s nějakou omáčkou podle chuti. Za studena můžete použít kuřecí rarášky také třeba do domácí kuřecí bagety.