Kuřecí rarášci v těstíčku – top recept

Připravte si vynikající kuřecí rarášky podle tohoto top receptu. Jedná se o chutné kuřecí jídlo, které s přílohou skvěle poslouží jako hlavní chod. Můžete si je dopřát s vařenými bramborami, hranolky, nebo třeba kroketami. Pokud ale připravujete třeba nějakou domácí bagetu, nebo burger, tak můžete kuřecí rarášky v těstíčku použít také pro tato skvělá jídla. Právě třeba v bagetě mohou být výborné i další den, za studena, pokud vám třeba zbydou. Máte rádi pikantní chutě? Přidejte do těstíčka trochu chilli a užijte si výraznější chutě v kombinaci s kuřecím masem.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsíček nakrájených na menší kousky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky (volitelně pálivá)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • Olej na smažení rarášků

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nejprve cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nakrájený nebo nasekaný česnek a osmahněte ho asi tak minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí kousky a osmahněte maso dozlatova.
  4. Přidejte mletou sladkou papriku, kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř. Dobře promíchejte a dělejte ještě asi 5 minut, dokud maso nezměkne a koření se pěkně nepropojí s masem.
  5. Mezitím připravte těstíčko na kuřecí rarášky. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s vejcem a mlékem, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
  6. Do těsta přidejte směs s kuřecím masem a dobře promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně rozloženo v těstě. Volitelně můžete přidat do těstíčka třeba chilli nebo pálivou mletou papriku.
  7. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  8. Lžící odebírejte těsto s masem a pomalu ho vkládejte do rozpáleného oleje a tvořte malé kuličky.
  9. Smažte rarášky z obou stran do zlatova, asi tak 4 minuty z každé strany, dokud nejsou dozlatova.
  10. Vyjměte hotové kuřecí rarášky a skládejte je na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  11. Podávejte je teplé například s nějakou omáčkou podle chuti. Za studena můžete použít kuřecí rarášky také třeba do domácí kuřecí bagety.

Napsat komentář