Kuřecí řízky naložené v jogurtové marinádě – recept

Marinované kuřecí řízky v jogurtové marinádě jsou lahodné, šťavnaté, a přitom je tento recept velice jednoduchý. Tato marináda přidává kuřecím řízkům výbornou chuť a zajišťuje, že zůstanou měkké a šťavnaté během pečení. Ideální je začít den dopředu a nechat kuřecí řízku v jogurtu marinovat přes noc.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte řecký jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek, mletý kmín, kurkumu, koriandr, sladkou papriku, tymián, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsní řízky umístěte do hlubší mísy nebo do uzavřeného sáčku.
  3. Nalijte jogurtovou marinádu přes kuřecí řízky. Dobře promíchejte tak, aby bylo kuřecí maso celé pokryté marinádou.
  4. Dejte do lednice a nechte marinovat minimálně 2 hodiny nebo ideálně přes noc.
  5. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  6. Kuřecí řízky vytáhněte z marinády a umístěte je na pekáč vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte v troubě zhruba 25 minut nebo dokud nejsou řízky upečené.
  8. Hotové kuřecí řízky podávejte například s vařenou rýží, salátem nebo je můžete dát také do tortily nebo pita chleba jako součást sendviče.

Jogurtová marináda dodává kuřecím řízkům skvělou chuť a šťavnatost. Kuřecí maso můžete podávat s oblíbenou přílohou nebo je například použít do sendvičů.

Napsat komentář