Marinované kuřecí řízky v jogurtové marinádě jsou lahodné, šťavnaté, a přitom je tento recept velice jednoduchý. Tato marináda přidává kuřecím řízkům výbornou chuť a zajišťuje, že zůstanou měkké a šťavnaté během pečení. Ideální je začít den dopředu a nechat kuřecí řízku v jogurtu marinovat přes noc.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte řecký jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek, mletý kmín, kurkumu, koriandr, sladkou papriku, tymián, sůl a pepř.
- Kuřecí prsní řízky umístěte do hlubší mísy nebo do uzavřeného sáčku.
- Nalijte jogurtovou marinádu přes kuřecí řízky. Dobře promíchejte tak, aby bylo kuřecí maso celé pokryté marinádou.
- Dejte do lednice a nechte marinovat minimálně 2 hodiny nebo ideálně přes noc.
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Kuřecí řízky vytáhněte z marinády a umístěte je na pekáč vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě zhruba 25 minut nebo dokud nejsou řízky upečené.
- Hotové kuřecí řízky podávejte například s vařenou rýží, salátem nebo je můžete dát také do tortily nebo pita chleba jako součást sendviče.
Jogurtová marináda dodává kuřecím řízkům skvělou chuť a šťavnatost. Kuřecí maso můžete podávat s oblíbenou přílohou nebo je například použít do sendvičů.