Zkuste tento recept na lahodné kuřecí soté se smetanou, které se skvěle hodí s rýží. Podle chuti můžete přidat také kari, které dodá tomuto jídlu skvělou chuť. Jedná se o snadné a dietní jídlo plné bílkovin a správných sacharidů díky rýži.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsíček
- 2 lžíce olivového oleje nebo másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 200 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- Vařená rýže jako příloha
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej nebo máslo na středním ohni. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a osmahněte ho asi tak 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa na tenké plátky dělejte je asi tak 6 až 8 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědá ze všech stran.
- Do směsi přidejte hladkou mouku a promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Pomalu přilijte smetanu na vaření a kuřecí vývar do pánve. Neustále míchejte, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
- Přidejte sušené oregano nebo případně kari a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Nechte omáčku povařit a zhoustnout asi tak 5 minut.
- Hotové kuřecí soté se smetanou podávejte na vařené rýži, což je asi nejlepší kombinace.