Pečená kuřecí stehna na divoko – recept

Pro přípravu pečených kuřecích stehen na divoko můžete zkusit jednoduchý recept. Obvykle se kombinuje kuřecí maso s výraznou omáčkou na základě rajčat a ideálně čerstvých hříbků. Místo čerstvých hub se dají použít také sušené – stačí je namočit.

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nasekaná najemno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 200 g čerstvých nebo sušených hříbků
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 plechovka (400 g) rajčat
  • 200 ml kuřecího vývaru nebo vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Posolte a opepřete kuřecí stehna. Rozehřejte olej na pánvi a zprudka opečte stehna z obou stran, dokud nejsou zlatavá.
  3. Dejte stehna do pekáče nebo do zapékací mísy.
  4. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli a česnek. Smažte, dokud nejsou doměkka.
  5. Přidejte hříbky a orestujte je společně s cibulí a česnekem.
  6. Přidejte sušené bylinky a prohřejte.
  7. Přidejte krátce orestovaná rajčata, kuřecí vývar (nebo víno) a rajčatový protlak. Přiveďte k varu a vařte zhruba 5 minut.
  8. Nalijte omáčku přes kuřecí stehna v pekáči, posypte strouhaným sýrem a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud není kuřecí maso hotové.
  9. Podle chuti ozdobte nasekanou petržel, pokud chcete.

Tento recept přináší skvělou a velice chutnou omáčku, která doplňuje chuť kuřecího masa. Podávejte například s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.

Napsat komentář