Kuřecí tikka masala s rýží – recept

Pro všechny milovníky kuřecího masa a aromatických indických pokrmů tady máme úžasný recept, který vám bude rozhodně chutnat a budete se k němu občas vracet. Toto výrazné a lahodné indické jídlo je ideální volbou pro každého, kdo rád kořeněná jídla vhodné s rýží. Kombinace kuřecího masala s krémovou rajčatovou omáčkou je skvělou kombinací právě k jasmínové rýži a společně tvoří chutné a vlastně i dietní jídlo, které vás potěší svou výraznou chutí.

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa) na kostičky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky nasekaného nebo nakrájeného česneku
  • 1 červená paprika nakrájená na kousky
  • 200 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • vařená jasmínová rýže jako příloha

Postup

  1. V hlubokém talíři si nejprve smíchejte řecký jogurt s rajčatovou pastou, mletým zázvorem, garam masala kořením, mletým kmínem, mletou kurkumou, solí a pepřem.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí kousky do připravené směsi jogurtu a nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici. Ideálně ale několik hodin, nebo přes noc.
  3. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  4. Přidejte nakrájený česnek a restujte ho asi tak minutu, dokud nezačne hezky intenzivně vonět.
  5. Přidejte marinované kuřecí kousky i s marinádou a restujte je asi tak 7 minut, dokud nejsou propečené ze všech stran a maso není hotové.
  6. Na závěr ještě přidejte nakrájenou červenou papriku a vařte dalších 5 minut, dokud paprika nezměkne.
  7. Dochutíme solí a pepřem podle chuti, případně přidejte ještě trochu koření pro doladění.
  8. Podávejte hotové kuřecí tikka masala s vařenou rýží.

Napsat komentář