Pro všechny milovníky kuřecího masa a aromatických indických pokrmů tady máme úžasný recept, který vám bude rozhodně chutnat a budete se k němu občas vracet. Toto výrazné a lahodné indické jídlo je ideální volbou pro každého, kdo rád kořeněná jídla vhodné s rýží. Kombinace kuřecího masala s krémovou rajčatovou omáčkou je skvělou kombinací právě k jasmínové rýži a společně tvoří chutné a vlastně i dietní jídlo, které vás potěší svou výraznou chutí.
Ingredience
- 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa) na kostičky
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky nasekaného nebo nakrájeného česneku
- 1 červená paprika nakrájená na kousky
- 200 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička koření garam masala
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
- vařená jasmínová rýže jako příloha
Postup
- V hlubokém talíři si nejprve smíchejte řecký jogurt s rajčatovou pastou, mletým zázvorem, garam masala kořením, mletým kmínem, mletou kurkumou, solí a pepřem.
- Přidejte nakrájené kuřecí kousky do připravené směsi jogurtu a nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici. Ideálně ale několik hodin, nebo přes noc.
- Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a restujte ho asi tak minutu, dokud nezačne hezky intenzivně vonět.
- Přidejte marinované kuřecí kousky i s marinádou a restujte je asi tak 7 minut, dokud nejsou propečené ze všech stran a maso není hotové.
- Na závěr ještě přidejte nakrájenou červenou papriku a vařte dalších 5 minut, dokud paprika nezměkne.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti, případně přidejte ještě trochu koření pro doladění.
- Podávejte hotové kuřecí tikka masala s vařenou rýží.