Kuřecí vývar s domácími nudlemi – recept

Pořádný vývar je v zimě to nejlepší na zahřátí. Máme tady skvělý recept na přípravu kuřecího vývaru s domácími nudlemi, který vám bude zaručeně chutnat. Dopřejte si k němu čerstvý chleba a máte výbornou večeři, která zahřeje i zasytí.

Ingredience

Kuřecí vývar

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
  • 1 rozkrojená cibule
  • 2 mrkve, očištěné a nakrájené na kolečka
  • 2 stonky řapíkatého celeru nebo půlka celeru, na kolečka
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička kuliček pepře

Domácí nudle

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 velká vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • Voda podle potřeby

Postup

  1. Vložte kuře do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
  2. Přidejte cibuli, mrkev, celer, hřebíček a pepř.
  3. Přiveďte k varu, potom snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni. Odstraňujte pěnu, která se hromadí na povrchu.
  4. Vařte kuřecí vývar po dobu přibližně 2 hodin, dokud není maso měkké a šťavnaté, a vývar nezíská požadovanou bohatou chuť.
  5. Odstavte kuřecí maso a přeceďte vývar, abyste odstranili zbytky zeleniny a koření.
  1. Začneme s přípravou nudlí. V misce smíchejte mouku a sůl. Udělejte v ní důlek a rozklepněte do něj vejce.
  2. Postupně začněte vmíchávat mouku do vajec a přidávejte vodu, dokud nezískáte těsto na nudle.
  3. Dejte těsto na pomoučený povrch a hněťte ho, dokud není hladké a pružné.
  4. Těsto rozválejte na tenký plát a nechte ho chvíli odpočinout.
  1. Nakrájejte těsto na tenké nudle a vařte ve vroucí osolené vodě asi tak 3 minuty, nebo dokud nevyplavou na povrch.
  2. Přidejte uvařené nudle do kuřecího vývaru.
  3. Odstavte ze sporáku, nechte chvíli odstát a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
  4. Podávejte teplý vývar s kousky kuřecího masa a s čerstvou petrželkou na ozdobu.

Tento kuřecí vývar s domácími nudlemi je výborný na zahřátí v chladných dnech a nabízí skvělé chutě, které tvoří kuřecí vývar, maso, nudličky a chuť zeleniny.

Napsat komentář