Co takhle něco zdravějšího, ale přesto chutného a výživného? Přesně takový je recept na kuskus s kuřecím masem a zeleninou. Navíc je rychlý, snadný a zdravý, takže pokud máte málo času, a navíc vám také záleží na vašem jídelníčku, tak přesně toto je jídlo pro vás. A kromě toho by mohlo chutnat také vašim dětem, které s kuskusem ani kuřecím masem obvykle nemají žádný problém.
Ingredience
- 2 kuřecí prsní filety
- 1 hrnek kuskusu
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané na tenké kolečka
- 1 paprika nakrájená na kostičky
- 1 cuketa nakrájená na kostičky (můžete vynechat)
- 1 mrkev nakrájená na kolečka nebo kostičky
- 1 hrnek kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička kari koření podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte kuřecí maso. Opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete podle chuti.
- Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm kuřecí kousky z obou stran, dokud nejsou dozlatova a potom je dejte stranou třeba na talíř.
- Do stejné pánve přidejte ještě trochu oleje a osmahněte na něm cibuli s česnekem, dokud nezačnou hezky vonět.
- Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a mrkev. Orestujte zeleninu asi tak 7 minut nebo dokud nezměkne.
- Přitom si připravte kuskus. V hrnci přiveďte vývar k varu a když vývar vaří, odstavte hrnec stranou a vmíchejte kuskus. Přikryjte a nechte kuskus nabobtnat podle pokynů na obalu, což by mělo trvat tak 5 minut.
- Kuskus po uvaření promíchejte například vidličkou, aby se případně nelepil a rozbily se hrudky.
- Do směsi zeleniny na pánvi přidejte kuřecí kousky. Přidejte také mletou papriku, kari koření a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Nechte chvíli vařit, aby se všechny přísady propojily a byly dobře prohřáté.
- Podávejte horký kuskus s kuřecím masem a zeleninou jako hlavní chod.