Pečený květák v jogurtu je zdravý a chutný pokrm, který kombinuje skvělý a někdo trochu opomíjený květák a jogurt, který se dá využít jako skvělá ingredience při pečení. Když tyto dvě ingredience zkombinujete, vznikne skvělé jídlo třeba na oběd nebo na večeři.
Ingredience
- 1 hlava květáku, očištěná a rozdělená na růžičky
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Ve větší míse smíchejte řecký jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek, mletý kmín, kurkumu a mletou papriku.
- Přidejte růžičky květáku do směsi jogurtu a důkladně je obalte.
- Položte obalené růžičky na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy.
- Potřete růžičky květáku olejem, solí a pepřem podle chuti.
- Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 minut nebo dokud květák není měkký.
- Podávejte pečený květák v jogurtu posypaný například čerstvou petrželkou.
Užijte si květák pečený v jogurtu s krásně křupavou vnější částí a krémovou vnitřní částí. Můžete ho podávat jako samostatný pokrm nebo jako zeleninovou přílohu.