Že jste o tomto receptu ještě neslyšeli? Tak tady ho máte. Květáková rýže s kuřecím masem je lahodné a zdravé jídlo, které je skvělou alternativou k tradiční rýži pro ty, kteří preferují nízkosacharidovou stravu nebo hledají něco dobrého bez lepku. Tento recept využívá jemně nasekaný květák, který se připravuje a podává podobně jako rýže, takže skvěle poslouží také jako zeleninová a zdravá příloha k dalšímu jídlu nebo třeba kousku drůbežího masa, pokud připravíte tento recept bez masa.
Ingredience
- 1 květák
- 2 kuřecí prsa nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 1 červená paprika nakrájená na malé kousky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rozdělte květák na menší kousky a rozmixujte krátce do hrubé konzistence v mixéru. Případně můžete květák nastrouhat na hrubém struhadle.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte lžičku oleje na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a orestujte je, dokud se hezky nerozvoní a nezesklovatí.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je, dokud nejsou hotová a dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku, nastrouhanou mrkev a restujte asi tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte do pánve rozmixovaný květák a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Dělejte asi tak 5 minut, dokud květák nezměkne.
- Mezitím v misce rozšlehejte vejce se sójovou omáčkou.
- Když je květáková rýže hotová, dejte ji na stranu pánve a nalijte rozšlehané vejce s omáčkou na prázdnou stranu. Nechte vejce zahřát a míchejte, dokud se nezahustí do tvaru zlehka udělané vaječné omelety.
- Nakonec smíchejte vejce s květákovou rýží a nechte vše spolu vařit ještě asi tak 2 minuty.
- Na závěr ještě osolte a opepřete podle chuti a můžete podávat.