Květáková rýže s kuřecím masem – recept

Že jste o tomto receptu ještě neslyšeli? Tak tady ho máte. Květáková rýže s kuřecím masem je lahodné a zdravé jídlo, které je skvělou alternativou k tradiční rýži pro ty, kteří preferují nízkosacharidovou stravu nebo hledají něco dobrého bez lepku. Tento recept využívá jemně nasekaný květák, který se připravuje a podává podobně jako rýže, takže skvěle poslouží také jako zeleninová a zdravá příloha k dalšímu jídlu nebo třeba kousku drůbežího masa, pokud připravíte tento recept bez masa.

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 1 červená paprika nakrájená na malé kousky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rozdělte květák na menší kousky a rozmixujte krátce do hrubé konzistence v mixéru. Případně můžete květák nastrouhat na hrubém struhadle.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte lžičku oleje na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a orestujte je, dokud se hezky nerozvoní a nezesklovatí.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je, dokud nejsou hotová a dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, nastrouhanou mrkev a restujte asi tak 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte do pánve rozmixovaný květák a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Dělejte asi tak 5 minut, dokud květák nezměkne.
  6. Mezitím v misce rozšlehejte vejce se sójovou omáčkou.
  7. Když je květáková rýže hotová, dejte ji na stranu pánve a nalijte rozšlehané vejce s omáčkou na prázdnou stranu. Nechte vejce zahřát a míchejte, dokud se nezahustí do tvaru zlehka udělané vaječné omelety.
  8. Nakonec smíchejte vejce s květákovou rýží a nechte vše spolu vařit ještě asi tak 2 minuty.
  9. Na závěr ještě osolte a opepřete podle chuti a můžete podávat.

Napsat komentář