Snad všem známý a velice oblíbený květákový mozeček s vejci je lahodný a zdravý. Dobře poslouží jako vynikající teplá snídaně, lehký oběd nebo třeba jako chutná příloha ke kuřecímu masu nebo jinému dalšímu jídlu. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a vy tak ušetříte vařením nějaký ten čas, nebo stihnete připravit ještě nějakou dobrou buchtu.
Ingredience
- 1 středně velký květák
- 4 vejce
- 1 stroužek jemně nasekaného česneku
- 1/4 hrnku strouhaného sýra (např. eidam, gouda, ementál)
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej nebo máslo na smažení
Postup
- Rozdělte květák na menší kousky a rozmixujte krátce do hrubé konzistence.
- Rozehřejte olej nebo máslo na pánvi.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte květák do pánve, osolte a opepřete podle chuti. Vařte květák asi tak 7 minut a občas míchejte, dokud nebude měkký.
- Mezitím ve druhé pánvi udělejte vejce. Rozehřejte trochu oleje nebo másla a přidejte vejce. Osolte a opepřete podle chuti a udělejte z nich omeleta.
- Jakmile je květák hotový, přidejte vejce a společně míchejte, dokud nevznikne květák na mozeček s vejcem.
- Posypte strouhaným sýrem po celé pánvi a nechte ho chvilku rozpustit.
- Když je sýr rozpuštěný, můžete podávat. Můžete podávat celou pánvi na stůl a nechat každého, aby si vzal nebo můžete dávat na talíře.