Kynuté skořicové šneky – recept

Tyto výborné, kynuté skořicové šneky jsou oblíbeným dezertem nebo sladkým snackem, který má krásnou skořicovou chuť a je často doplněn sladkou polevou. Zkuste tento výborný recept na přípravu lahodných kynutých skořicových šneků a potěšte tak třeba nečekanou návštěvu nebo děti.

Ingredience

Pro těsto:

  • 2 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1/2 hrnku teplého mléka
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku másla (rozpuštěného)
  • 2 vejce
  • 4 šálky hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli

Pro náplň:

  • 1/2 hrnku másla (měkkého)
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžičky skořice

Pro polevu:

  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1/4 hrnku másla (měkkého)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce horké vody

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte teplé mléko a cukr. Potom přidejte sušené droždí a nechte ho působit asi 5 až 10 minut, dokud směs nezačne pěnit.
  2. Přidejte rozpuštěné máslo a vejce do směsi s droždím a dobře promíchejte.
  3. Postupně přidávejte hladkou mouku a sůl a míchejte, dokud se těsto nespojí. Může být trochu lepivé, ale nemělo by být příliš tekuté. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu teplého mléka.
  4. Těsto dejte na pomoučený povrch a hněťte ho asi 5 minut, dokud se nestane hladkým a pružným.
  5. Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte ji utěrkou a nechte těsto kynout asi 1 až 2 hodiny na teplém místě, dokud se zhruba nezdvojnásobí jeho objem.
  6. Mezitím připravte náplň smícháním měkkého másla, hnědého cukru a skořice.
  7. Po vykynutí těsta ho vyválejte na pomoučeném povrchu na obdélníkový tvar.
  8. Rozetřete připravenou náplň po celém povrchu těsta.
  9. Zarolujte těsto do dlouhého válečku a nakrájejte ho na plátky o tloušťce asi 2 až 3 cm.
  10. Položte plátky na plech vyložený pečícím papírem a nechte je kynout dalších 15 až 20 minut.
  11. Pečte kynuté skořicové šneky v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud nejsou dozlatova.
  12. Mezitím připravte polevu smícháním cukru moučka, měkkého másla, vanilkového extraktu a horké vody. Míchejte, dokud nevznikne hladká poleva.
  13. Po upečení šneků je ještě teplé polejte polevou.
  14. Hotové kynuté skořicové šneky podávejte teplé a užívejte si jejich sladkou a skořicovou chuť v kombinaci se skvělou polevou.

Toto je recept na kynuté skořicové šneky s lahodnou náplní a sladkou polevou. Jsou perfektní jako sladký dezert nebo pochoutka k čaji či kávě.

Napsat komentář