Kynutý alpský knedlík s vanilkovým krémem je lahodná a sladká pochoutka, kterou můžete připravit jednoduše i vy doma. Tento recept vám pomůže připravit vynikající kynuté těsto plněné tvarohovou náplní. Pokud jste tento typ knedlíku neznali tak věřte, že si ho velice rychle oblíbíte.
Ingredience
Kynuté těsto
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 250 ml mléka pokojové teploty
- 60 g cukru
- 80 g měkkého másla
- 1 špetka soli
- 2 vejce
Náplň
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vejce
- Vanilkový krém (domácí nebo zakoupený, případně salko)
Postup
- Rozpusťte si sušené droždí ve teplém mléce a přidejte lžíci cukru. Nechte stát chvíli, dokud se nezačne tvořit pěna.
- Do mísy prosejte mouku a přidejte do ní špetku soli. Vytvořte v mouce důlek a nalijte do něj rozpuštěné droždí s mlékem.
- Přidejte měkké máslo, cukr a vejce. Postupně zapracovávejte mouku do těsta, dokud nezískáte hladké a pružné těsto požadované konzistence.
- Těsto nechte kynout pod utěrkou na teplém místě přibližně hodinu.
- Tvaroh si smíchejte s cukrem a vejcem, dokud nezískáte hladkou a krémovou náplň.
- Vykynuté těsto si dejte na pomoučenou plochu a rozválejte na váleček. Ten rozdělte na menší kousky a každý kousek těsta stlačte dlaní.
- Vytvořte jamku, vložte do ní lžíci tvarohové náplně, zabalte těsto kolem náplně a vytvořte knedlík.
- Připravené knedlíky nechte ještě tak 20 minut kynout a potom je vařte asi tak 15 až 20 minut, dokud se nevynoří na hladinu.
- Vytáhněte knedlíky naběračkou a nechte je trochu okapat. Ihned servírujte teplé s vanilkovým krémem, případně podle chuti posypané moučkovým cukrem nebo skořicí.