Kynutý alpský knedlík s vanilkovým krémem – recept

Kynutý alpský knedlík s vanilkovým krémem je lahodná a sladká pochoutka, kterou můžete připravit jednoduše i vy doma. Tento recept vám pomůže připravit vynikající kynuté těsto plněné tvarohovou náplní. Pokud jste tento typ knedlíku neznali tak věřte, že si ho velice rychle oblíbíte.

Ingredience

Kynuté těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 250 ml mléka pokojové teploty
  • 60 g cukru
  • 80 g měkkého másla
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce

Náplň

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Vanilkový krém (domácí nebo zakoupený, případně salko)

Postup

  1. Rozpusťte si sušené droždí ve teplém mléce a přidejte lžíci cukru. Nechte stát chvíli, dokud se nezačne tvořit pěna.
  2. Do mísy prosejte mouku a přidejte do ní špetku soli. Vytvořte v mouce důlek a nalijte do něj rozpuštěné droždí s mlékem.
  3. Přidejte měkké máslo, cukr a vejce. Postupně zapracovávejte mouku do těsta, dokud nezískáte hladké a pružné těsto požadované konzistence.
  4. Těsto nechte kynout pod utěrkou na teplém místě přibližně hodinu.
  5. Tvaroh si smíchejte s cukrem a vejcem, dokud nezískáte hladkou a krémovou náplň.
  6. Vykynuté těsto si dejte na pomoučenou plochu a rozválejte na váleček. Ten rozdělte na menší kousky a každý kousek těsta stlačte dlaní.
  7. Vytvořte jamku, vložte do ní lžíci tvarohové náplně, zabalte těsto kolem náplně a vytvořte knedlík.
  8. Připravené knedlíky nechte ještě tak 20 minut kynout a potom je vařte asi tak 15 až 20 minut, dokud se nevynoří na hladinu.
  9. Vytáhněte knedlíky naběračkou a nechte je trochu okapat. Ihned servírujte teplé s vanilkovým krémem, případně podle chuti posypané moučkovým cukrem nebo skořicí.

Napsat komentář