Vynikající langoše můžete připravit také z bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Jedná se o výborné těsto a tyto langoše jsou o něco víc vláčné a mají skvělou chuť. Zkuste tuto variantu a recept na skvělé langoše se zakysanou smetanou nebo jogurtem a užijte si tento tradiční pokrm.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 7 g sušeného droždí
- 250 g jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 lžíce oleje
- Teplá voda (podle potřeby)
- Olej na smažení
Postup
- V menší misce smíchejte sušené droždí s trochou teplé vody a cukru a nechte kvasit asi 10 minut, dokud se neobjeví pěna.
- Ve velké míse smíchejte mouku se solí. Přidejte jogurt, olej a připravené droždí. Začněte těsto vypracovávat, dokud nezískáte pružné těsto. Podle potřeby můžete přidat vodu.
- Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
- Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a tvarujte z nich jednotlivé placky – langoše.
- Smažte langoše na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
- Hotové langoše můžete podávat na slaný nebo sladký způsob. Typicky potřené česnekem a posypané sýrem, nebo potřené například domácí marmeládou. Hodí se skvěle také povidla a šlehačka.