Oblíbené a tradiční laskonky s karamelovým krémem jsou elegantní a lahodným dezert, který krásně vypadá a skvěle chutná tím, jak se rozpouští na jazyku v kombinaci s karamelovým krémem. Připravte si vynikající laskonky podle tohoto receptu.
Ingredience
Laskonky
- 3 velké bílky pokojové teploty
- 1/4 lžičky octa
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Karamelový krém
- 1 hrnek karamelového sirupu nebo karamelové omáčky
- 1 hrnek měkkého másla
- 2 hrnky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
Postup
- Předehřejte si troubu na 150 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem.
- V míse ušlehejte bílky s octem na středně tuhý sníh.
- Postupně přidejte práškový cukr, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud nedosáhnete lesklého a tuhého sněhu.
- Do této směsi lehce vmíchejte mleté mandle a moučkový cukr.
- Naplňte sáček na zdobení s hladkým hrotem a tvořte na připraveném plechu malé laskonky.
- Pečte asi tak 12 minut nebo dokud nejsou laskonky pevné, ale přitom stále měkké uvnitř.
- Ve středně velkém hrnci přiveďte karamelový sirup (nebo omáčku) k varu a potom nechte vychladnout.
- V misce ušlehejte měkké máslo dohladka.
- Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte lehký a nadýchaný krém.
- Přidejte vanilkový extrakt, špetku soli a dobře promíchejte.
- Postupně přilijte vychlazený karamelový sirup a šlehejte, dokud nezískáte hladký krém.
- Slepujte vždy dvě laskonky k sobě karamelovým krémem.
- Laskonky s karamelovým krémem nechte chvíli odpočívat v chladničce, aby krém ztuhl.
Tyto vynikající laskonky s karamelovým krémem jednak skvěle vypadají na každém stole a také mají úžasnou chuť. Jsou křehké, lahodné a každý si je velice rychle oblíbí.