Lehký těstovinový salát s kuřetem – recept

Výborný recept na lehký těstovinový salát s kuřetem. Jedná se o osvěžující a vyvážený pokrm, který kombinuje těstoviny podle vašeho výběru s kuřecím masem a sezonní zeleninou. Tato jednoduchá a zdravá volba je ideální pro lehký oběd nebo večeři a pokud si trochu hlídáte jídelníček, tak se vám bude toto jídlo hodit. Kuřecí maso přidává bílkoviny, zatímco zelenina dodává salátu křehkost, svěžest a vám tolik potřebné vitamíny. Tento lehký těstovinový salát je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodnou, ale vyváženou stravu plnou chutí a také vitamínů díky zelenině.

Ingredience

  • 250 g těstovin vhodných na salát (např. penne, farfalle, fusilli)
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 červená a 1 žlutá paprika nakrájená na tenké proužky
  • 1/2 okurky nakrájené na kostičky
  • 1/4 červené cibule, jemně nasekaná
  • 1 rajče, nakrájené na tenká kolečka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Nasekaná čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente (na zkus). Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou okapat.
  2. Na pánvi zahřejte zhruba 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Osolte a opepřete kuřecí prsa a opékejte je z obou stran asi tak 5 minut, dokud nejsou dozlatova. Nechte je vychladnout, potom je nakrájejte na kostičky.
  3. Ve velké míse smíchejte nakrájené kuřecí maso, vařené těstoviny, nakrájenou papriku, okurku, cibuli a rajče. Můžete použít také cherry rajčátka.
  4. V malé misce smíchejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  5. Připravenou omáčku přidejte k těstovinové směsi a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně propojily.
  6. Hotový těstovinový salát s kuřetem nechte chladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily. Pokud máte prostor, klidně i 2 hodiny.
  7. Před podáváním ozdobte salát nasekanou čerstvou petrželkou nebo koriandrem, pokud máte rádi.

Napsat komentář