Lilek plněný žampionovou směsí – recept

Výborný a velice chutný lilek plněný žampionovou směsí je lahodným pokrmem, který spojuje chutné plátky lilku s náplní z jemně nasekaných žampionů, cibule, bylinek a sýra. Tento recept nabízí skvělou kombinaci chutí, které spolu vytvářejí lahodnou harmonii a vy si tak užijete opravdu výborné a lehké jídlo například s nějakým křupavým pečivem.

Ingredience

  • 4 plátky lilku
  • 200 g žampionů, jemně nasekaných
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce nastrouhaného sýra pro posypání
  • 2 lžíce čerstvých bylinek (např. petržel nebo tymián), nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Troubu zapněte a předehřejte na 180 °C.
  2. Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli a česnek dozlatova. Potom přidejte nastrouhané žampiony a osmahněte je, dokud nezměknou. Přidejte čerstvé bylinky a ochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  3. Na plechu vyloženém pečicím papírem rozložte plátky lilku a naplňte je směsí žampionů. Posypte strouhaným sýrem.
  4. Pečte v troubě asi tak 20 minut, nebo dokud nejsou plátky měkké a sýr nezíská zlatavou barvu.
  5. Hotové plátky lilků posypte čerstvými bylinkami podle vašeho výběru a podávejte například jako skvělý předkrm nebo lehký hlavní chod.

Napsat komentář