Listové těsto s pudinkem – recept

Jednoduchý recept na skvělé listové těsto s pudinkem se skvěle hodí jako dezert nebo jen tak na chuť pro všechny milovníky sladkých dobrot. Je to také dobrý způsob, jak využít listové těsto, které máte právě po ruce, ve sladké podobě. Je to lehký, křehký a sladký dezert ideální na odpolední svačinu nebo jako závěr po hlavním jídle. Navíc snadná příprava a skvělá chuť dělají z listového těsta s pudinkem skvělou volbu a tento recept si určitě oblíbíte!

Ingredience

  • 1 balení listového těsta (cca 300 g)
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 50 g cukru (podle chuti)
  • Máslo na vymazání pekáčku
  • Cukr na posypání (volitelně)

Postup

  1. Ve středním hrnci si smíchejte vanilkový pudinkový prášek s cukrem.
  2. Potom postupně přilijte mléko a dobře promíchejte, aby nevznikaly hrudky.
  3. Hrnec postavte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu.
  4. Vařte pudink dokud nezhoustne. Měl by být krémový a hladký.
  5. Hotový pudink odstavte ze sporáku a nechte trochu vychladnout.
  6. Listové těsto vytáhněte z lednice, aby stihlo trochu povolit a lépe se s ním pracovalo.
  7. Rozválejte listové těsto na pomoučeném vále podle potřeby.
  8. Vymažte pekáček máslem a položte do něj jedno rozválené těsto.
  9. Na rozválené listové těsto rozetřete připravený pudink.
  10. Pokud máte rádi více sladkou verzi, můžete pudink posypat navíc skořicí nebo také cukrem.
  11. Druhé listové těsto rozválejte na velikost pekáčku.
  12. Položte ho na pudink a začněte jej na okraje pekáčku zakroucením spojovat s prvním těstem.
  13. Okraje těsta zatlačte, aby se pudink nevytlačil ven a držel hezky mezi listovým těstem.
  14. Troubu předehřejte na 180 °C a vložte do trouby. Pečte přibližně 30 minut, dokud těsto nezíská krásnou zlatou barvu.
  15. Po upečení vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout.
  16. Hotový listový závin s pudinkem můžete posypat navíc ještě cukrem.
  17. Nechte chvíli vychladnout a krájejte na porce. Podávejte samotně nebo třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny či šlehačkou.

Napsat komentář