S tímto skvělým máslovým krémem se můžete pustit do zdobení dortů, plnění zákusků nebo třeba i koláčů. Díky použitému pudinku je krém jemný, hladký a méně sladký než klasický máslový krém. Můžete navíc byužít různé příchutě pudingu a tím kromě chuti ovlivnit také barvu krému. Níže najdete jednoduchý recept na tento krém, který se vám bude určitě hodit při přípravě sladkých dobrot.
Ingredience
- 500 ml mléka
- 1 sáček vanilkového nebo jiného pudinku
- 2 lžíce cukru nebo podle chuti
- 250 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
Postup
- Nejprve si uvařte klasický pudink. V hrnci smíchejte mléko s pudinkovým práškem a cukrem.
- Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne a nevznikne hladký pudink.
- Pudink přikryjte potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte ho vychladnout. Pudink musí být při použití studený, aby se při míchání s máslem neoddělil.
- Máslo si nechte změknout na pokojovou teplotu.
- Změklé máslo vyšlehejte do světlé, nadýchané konzistence.
- Postupně přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud nevznikne hladká směs.
- K vychladlému pudinku postupně přidávejte po lžících vyšlehané máslo s cukrem a neustále šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
- Pokud by se vám krém zdál příliš tuhý, můžete přidat lžíci mléka.
- Hotový máslový krém s pudinkem můžete ihned použít k plnění dortů, rolád nebo na zdobení. Pokud krém nepoužíváte ihned, uchovávejte ho v lednici. Před dalším použitím nechte krém mírně odstát a znovu ho prošlehejte, aby byl hladký.
Tipy pro máslový krém s pudinkem
- Místo vanilkového pudinku můžete použít i jiné příchutě, jako například čokoládový, jahodový, banánový, karamelový nebo třeba pistáciový.
- Pokud chcete krém použít na zdobení a potřebujete, aby byl pevnější. Dejte ho na chvíli vychladit do ledničky před použitím.