Masová pomazánka z pečeného nebo vařeného masa je vynikající pokrm, který můžete připravit z masa, které máte právě k dispozici a zůstalo třeba z oběda. Tato pomazánka může být připravena z vepřového, hovězího, kuřecího nebo jakéhokoli jiného masa, které máte rádi a právě po ruce.
Ingredience
- 300 g vařeného nebo pečeného masa (vepřové, hovězí, kuřecí, krůtí atd.), nakrájeného na menší kousky
- 1 středně velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice (nepovinné)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájené vařené nebo pečené maso a krátce jej osmahněte, aby se prohřálo.
- Přeneste směs do mixéru nebo food procesoru.
- Přidejte majonézu a hořčici (nepovinné), a mixujte všechny ingredience dohladka, dokud nezískáte konzistenci pomazánky.
- Masovou pomazánku dochuťte podle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
- Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem podle vašeho výběru.
Tato vynikající masová pomazánka je skvělým způsobem, jak využít zbytky masa a připravit lahodný pokrm třeba na snídani nebo svačinku. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření. Není nic jednoduššího, než trochu experimentovat a najít si svou variantu masové pomazánky.