Medové trubičky – recept

Tyto výborné medové trubičky jsou oblíbeným tradičním cukrovím a pochoutkou, které se připravuje zejména o Vánocích, ale můžete si je vychutnat a dopřát třeba dětem kdykoliv během roku. Jsou křehké, sladké, plněné lahodným krémem, a často se podávají například s kávou nebo čajem. Tak neváhejte a zkuste tento výborný recept na medové trubičky.

Ingredience

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 100g másla
  • 1 lžička jedlé sody

Krém

  • 200 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1-2 lžíce rumu (volitelné)

Postup

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a jedlou sodu. Přidejte máslo, vejce a med.
  2. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odpočinout alespoň hodinu.
  3. Z odpočinutého těsta vyválejte tenký plát a nakrájejte ho na proužky. Tyto proužky namotejte na kovové trubičky (formičky na trubičky).
  4. Troubu si předehřejte na 180 °C. Trubičky pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 8 až 10 minut, dokud nezezlátnou. Po upečení je nechte chvíli vychladnout a potom je opatrně sundejte z formiček.
  5. V míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladké a nadýchané konzistence. Podle chuti přidejte rum. Pokud děláte trubičky pro děti, tak rum vynechejte.
  6. Vychladlé trubičky naplňte krémem pomocí cukrářského sáčku.
  7. Trubičky můžete namáčet do rozpuštěné čokolády a ozdobit podle chuti. Nechte je ztuhnout a uložte například do nějaké krabice, kde vydrží několik dní krásně křehké.

Napsat komentář