Výborné mexické fazole navíc třeba s klobásou a podle chuti třeba taky pořádně pikantní. Připravte si toto jednoduché a skvělé jídlo plné chutí, které je vydatné a chutné. Navíc luštěniny jako takové obsahují spoustu bílkovin a zdravých živin.
Ingredience
- 2 hrnky vařených fazolí
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- Plátky limetky na ozdobu (volitelně)
Postup
- Na pánvi zahřejte olej na středním ohni.
- Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne hezky a intenzivně vonět.
- Přidejte nakrájenou papriku a smažte ji asi tak 3 minuty, dokud nezměkne.
- Přidejte mletý kmín a mletou papriku. Míchejte směs a dělejte asi minutu, aby koření uvolnilo své aroma.
- Přidejte nakrájené rajče a vařte asi 5 minut, dokud se rajče nezhoustne.
- Přidejte vařené fazole a vařte směs asi tak 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Ochutnejte mexické fazole a přidávejte sůl a pepř podle své chuti. Pokud chcete pikantní chuť, můžete přidat pálivou papriku nebo chilli.
- Před podáváním můžete pokrm ozdobit nasekaným koriandrem a plátky limetky.
Mexické fazole jsou skvělé hlavní jídlo například s chlebem nebo rýží, ale poslouží dobře také jako příloha k různým pokrmům, nebo třeba náplň do tortily.