Mexické fazole (s klobásou, po mexicku pikantní) – recept

Výborné mexické fazole navíc třeba s klobásou a podle chuti třeba taky pořádně pikantní. Připravte si toto jednoduché a skvělé jídlo plné chutí, které je vydatné a chutné. Navíc luštěniny jako takové obsahují spoustu bílkovin a zdravých živin.

Ingredience

  • 2 hrnky vařených fazolí
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 zelená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • Plátky limetky na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej na středním ohni.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 30 sekund, dokud nezačne hezky a intenzivně vonět.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a smažte ji asi tak 3 minuty, dokud nezměkne.
  5. Přidejte mletý kmín a mletou papriku. Míchejte směs a dělejte asi minutu, aby koření uvolnilo své aroma.
  6. Přidejte nakrájené rajče a vařte asi 5 minut, dokud se rajče nezhoustne.
  7. Přidejte vařené fazole a vařte směs asi tak 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
  8. Ochutnejte mexické fazole a přidávejte sůl a pepř podle své chuti. Pokud chcete pikantní chuť, můžete přidat pálivou papriku nebo chilli.
  9. Před podáváním můžete pokrm ozdobit nasekaným koriandrem a plátky limetky.

Mexické fazole jsou skvělé hlavní jídlo například s chlebem nebo rýží, ale poslouží dobře také jako příloha k různým pokrmům, nebo třeba náplň do tortily.

Napsat komentář