S mrkví je to u pečení podobné, jako s cuketou. Mrkvové bábovce dodá příjemnou vláčnost, ale rozhodněji v receptu neucítíte, to se nemusíte bát. Zkuste tento skvělý recept a věřte, že mrkvová bábovka s tvarohem a vlašskými ořechy vás příjemně překvapí.
Ingredience
- 2 hrnky strouhané mrkve
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 1/2 hrnku cukru krystal
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 hrnek tvarohu (200 až 250 g)
- 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Skořice (podle chuti)
- Špetka soli
Postup
- Nastavte si troubu na 180 °C a nechte ji předehřát. Zatím si připravte formu na bábovku – vymažte ji máslem, vysypte strouhankou a můžete se pustit do těsta na bábovku.
- Ve velké míse smíchejte cukr, olej, vajíčka, tvaroh, vanilkový cukr, špetku soli a promíchejte vše dohladka.
- Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přidejte strouhanou mrkev a nasekané vlašské ořechy. Opatrně je vmíchejte do těsta.
- Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
- Dejte péct do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu. Pro jistotu můžete zkusit špejlí, která má být po vytažení suchá.
- Upečenou bábovku nechte vychladnout ve formě a potom zkuste opatrně vyklopit.
Tato mrkvová bábovka s tvarohem a vlašskými ořechy bude mít skvělou chuť a vláčnou strukturu. Nebojte si přidat skořici, protože ta se do bábovky skvělé hodí a dodá víc chuti. Mrkvovou bábovku můžete také ozdobit třeba krémovou polevou nebo moučkovým cukrem.