Mrkvová pomazánka z tvarohu je jemná, chutná a také zdravá. Můžete ji podávat na chlebu, toustech nebo jako dip pro zeleninu. Tato pomazánka je plná vitamínů, vlákniny z mrkve a bílkovin z tvarohu.
Ingredience
- 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na menší kousky
- 250 g tvarohu (tučného nebo nízkotučného)
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička medu (pro dochucení, volitelně)
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Nasekaná čerstvá petržel nebo koriandr pro ozdobu
Postup
- Mrkev nejprve uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je scedíme a necháme vychladnout.
- V mixéru smíchejte uvařené mrkve, tvaroh, prolisovaný česnek, extra panenský olivový olej, med (pokud ho používáte), šťávu z citronu, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
- Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou konzistenci pomazánky.
- Dochuťte podle sebe solí, pepřem nebo dalšími kořením.
- Mrkvovou pomazánku podávejte s pečivem například ke snídani, na svačinu nebo jako předkrm.
- Ozdobte jemnou mrkvovou pomazánku například nasekanou čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Tato jemná mrkvová pomazánka z tvarohu je zdravá a chutná volba pro snídani, svačinu nebo jako lehký předkrm. Můžete si ji přizpůsobit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření.