Jemná mrkvová pomazánka z tvarohu – recept

Mrkvová pomazánka z tvarohu je jemná, chutná a také zdravá. Můžete ji podávat na chlebu, toustech nebo jako dip pro zeleninu. Tato pomazánka je plná vitamínů, vlákniny z mrkve a bílkovin z tvarohu.

Ingredience

  • 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na menší kousky
  • 250 g tvarohu (tučného nebo nízkotučného)
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička medu (pro dochucení, volitelně)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Nasekaná čerstvá petržel nebo koriandr pro ozdobu

Postup

  1. Mrkev nejprve uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je scedíme a necháme vychladnout.
  2. V mixéru smíchejte uvařené mrkve, tvaroh, prolisovaný česnek, extra panenský olivový olej, med (pokud ho používáte), šťávu z citronu, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  3. Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou konzistenci pomazánky.
  4. Dochuťte podle sebe solí, pepřem nebo dalšími kořením.
  5. Mrkvovou pomazánku podávejte s pečivem například ke snídani, na svačinu nebo jako předkrm.
  6. Ozdobte jemnou mrkvovou pomazánku například nasekanou čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Tato jemná mrkvová pomazánka z tvarohu je zdravá a chutná volba pro snídani, svačinu nebo jako lehký předkrm. Můžete si ji přizpůsobit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření.

Napsat komentář