Nebojte se vynikajícího těsta s nastrouhanou mrkví, kterou tam nikdo nepozná. Tento vynikající recept na mrkvové muffiny určitě zkuste. Jsou rychlé na přípravu a skvěle chutnají. Navíc spotřebujete mrkev, která obsahuje nějaké ty vitamíny. Doporučujeme přidat skořici a nasekané vlašské ořechy.
Ingredience
- 2 hrnky strouhané čerstvé mrkve
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 větší vejce nebo 3 menší
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- Špetka soli
- 1/2 hrnku jemně nasekaných ořechů (např. vlašské nebo lískové ořechy) – volitelné
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si muffinovou formu vyloženou papírovými košíčky.
- Ve větší míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a špetku soli.
- V jiné misce rozšlehejte vejce, přidejte olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
- Postupně přidejte suché ingredience do směsi s vejci a olejem. Zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte strouhanou mrkev a nasekané ořechy (pokud se rozhodnete je použít). Jemně promíchejte, aby byly ingredience rovnoměrně rozloženy.
- Naplňte připravené košíčky ve formě těstem asi do tří čtvrtin plné.
- Pečte mrkvové muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a nevyskočí. Když do nich vložíte špejli a vytáhnete ji, musí být suchá.
- Nechte hotové mrkvové muffiny chvíli vychladnout ve formě.
- Můžete je ještě posypat moučkovým cukrem nebo připravit nějaký krém podle sebe, kterým muffiny ozdobíte.
S tímto receptem připravíte vynikající mrkvové muffiny, které budou skvělou sladkou pochoutkou a budou rozhodně chutnat také všem mlsným dětem, které v nich mrkev rozhodně nepoznají.