Mrkvové muffiny – recept

Nebojte se vynikajícího těsta s nastrouhanou mrkví, kterou tam nikdo nepozná. Tento vynikající recept na mrkvové muffiny určitě zkuste. Jsou rychlé na přípravu a skvěle chutnají. Navíc spotřebujete mrkev, která obsahuje nějaké ty vitamíny. Doporučujeme přidat skořici a nasekané vlašské ořechy.

Ingredience

  • 2 hrnky strouhané čerstvé mrkve
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 větší vejce nebo 3 menší
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • Špetka soli
  • 1/2 hrnku jemně nasekaných ořechů (např. vlašské nebo lískové ořechy) – volitelné

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si muffinovou formu vyloženou papírovými košíčky.
  2. Ve větší míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a špetku soli.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce, přidejte olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
  4. Postupně přidejte suché ingredience do směsi s vejci a olejem. Zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Přidejte strouhanou mrkev a nasekané ořechy (pokud se rozhodnete je použít). Jemně promíchejte, aby byly ingredience rovnoměrně rozloženy.
  6. Naplňte připravené košíčky ve formě těstem asi do tří čtvrtin plné.
  7. Pečte mrkvové muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a nevyskočí. Když do nich vložíte špejli a vytáhnete ji, musí být suchá.
  8. Nechte hotové mrkvové muffiny chvíli vychladnout ve formě.
  9. Můžete je ještě posypat moučkovým cukrem nebo připravit nějaký krém podle sebe, kterým muffiny ozdobíte.

S tímto receptem připravíte vynikající mrkvové muffiny, které budou skvělou sladkou pochoutkou a budou rozhodně chutnat také všem mlsným dětem, které v nich mrkev rozhodně nepoznají.

Napsat komentář