Pro milovníky hovězího masa a divokých chutí tady máme skvělý recept. Myslivecké hovězí plátky jsou kombinují hovězí maso s omáčkou na bázi hříbků, červeného vína a koření. Díky tomuto receptu připravíte úžasné lahodné hovězí plátky s mysliveckou omáčkou.
Ingredience
- 4 plátky hovězího masa (např. roštěnec), každý plátek o váze 150 až 200 g
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostky
- 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 200 g čerstvých nebo sušených hub
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Hovězí plátky masa osolte a opepřete podle chuti.
- Na pánvi nejlépe se silnějším dnem rozehřejte olej a osmahněte hovězí plátky z obou stran do zlatavě hnědé barvy. Potom je dejte z pánve stranou a zakryjte.
- Ve stejné pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, dokud nezezlátne.
- Přidejte nasekaný česnek a hříbky. Smažte je asi 5 minut, dokud hříbky nezměknou a nezačnou pouštět šťávu.
- Přidejte hovězí plátky zpět do pánve.
- Přidejte sušený tymián, sušený rozmarýn a promíchejte.
- Přilijte červené víno a hovězí vývar. Promíchejte vše a přiveďte k varu.
- Zakryjte pánev, snižte teplotu a duste na mírném ohni asi tak 2 hodiny, dokud není hovězí maso měkké. Občas omáčku promíchejte.
- Před podáváním můžete pokrm ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.
Myslivecké hovězí plátky jsou tradičně podávány s bramborovou kaší nebo knedlíky, ale samozřejmě záleží na vás, jakou přílohu zvolíte.