Myslivecké hovězí plátky – recept

Pro milovníky hovězího masa a divokých chutí tady máme skvělý recept. Myslivecké hovězí plátky jsou kombinují hovězí maso s omáčkou na bázi hříbků, červeného vína a koření. Díky tomuto receptu připravíte úžasné lahodné hovězí plátky s mysliveckou omáčkou.

Ingredience

  • 4 plátky hovězího masa (např. roštěnec), každý plátek o váze 150 až 200 g
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostky
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 200 g čerstvých nebo sušených hub
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Hovězí plátky masa osolte a opepřete podle chuti.
  2. Na pánvi nejlépe se silnějším dnem rozehřejte olej a osmahněte hovězí plátky z obou stran do zlatavě hnědé barvy. Potom je dejte z pánve stranou a zakryjte.
  3. Ve stejné pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte nasekaný česnek a hříbky. Smažte je asi 5 minut, dokud hříbky nezměknou a nezačnou pouštět šťávu.
  5. Přidejte hovězí plátky zpět do pánve.
  6. Přidejte sušený tymián, sušený rozmarýn a promíchejte.
  7. Přilijte červené víno a hovězí vývar. Promíchejte vše a přiveďte k varu.
  8. Zakryjte pánev, snižte teplotu a duste na mírném ohni asi tak 2 hodiny, dokud není hovězí maso měkké. Občas omáčku promíchejte.
  9. Před podáváním můžete pokrm ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.

Myslivecké hovězí plátky jsou tradičně podávány s bramborovou kaší nebo knedlíky, ale samozřejmě záleží na vás, jakou přílohu zvolíte.

Napsat komentář