Nakládané chilli papričky v oleji jsou skvělým způsobem, jak mít po ruce celoročně zásobu pálivosti zároveň jako ingredienci do dalších skvělých jídel. Recept na přípravu nakládaných chilli papriček v oleji je snadný a potěší všechny milovníky pálivých dobrot.
Ingredience
- 250 g červených chilli papriček
- 5 stroužků česneku, nakrájených na plátky
- 1 lžíce soli
- 1 lžička cukru
- 1 hrnek bílého octa
- 1 hrnek vody
- Olivový olej na zalití
Postup
- Chilli papričky umyjte a odstraňte stonky. Pokud chcete méně pálivé nakládané papričky, můžete odstranit semínka.
- Nakrájejte chilli papričky na kolečka nebo jinak podle sebe.
- V hrnci smíchejte vodu, ocet, cukr a sůl. Přiveďte k varu, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
- Přidejte nakrájené chilli papričky a plátky česneku do vroucího nálevu. Vařte asi 3 minuty, dokud papričky nezměknou.
- Potom vypněte sporák a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
- Připravte si sterilizované sklenice nebo jiné nádoby. Papričky a česnek dejte do sklenic.
- Sklenice zalijte olejem tak, aby byly všechny chilli papričky zakryté pod hladinou.
- Uzavřete důkladně sklenice a dejte je do chladničky. Nakládané chilli papričky můžete používat po 1 až 2 dnech marinování.
Nakládané chilli papričky v oleji mohou být použity jako koření nebo dochucovadlo do mnoha pikantních pokrmů. Olej z nálevu můžete také použít k ochucení salátů nebo třeba grilovaného masa.