Nepečené dorty a cukroví šetří čas. Zkuste tento nepečený citronový cheesecake, který je osvěžující a lahodně krémový dezert, navíc snadný na přípravu. Užijte si tento osvěžující cheesecake s rodinou nebo přáteli.
Ingredience
- Pro korpus
- 200 g sušenek (např. bebe sušenky nebo nějaké máslové sušenky)
- 100 g másla
- Pro náplň:
- 500 g tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 hrnek tvarohového mascarpone
- 1 hrnek moučkového cukru
- Šťáva a kůra ze 2 bio citronů
- 2 lžíce vanilkového aroma nebo vanilkový cukr
- Pro citronovou polevu:
- 1 hrnek citronové šťávy
- 1/2 hrnku cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Příprava korpusu
- Rozmělněte sušenky na jemný prášek. Můžete použít mixér nebo je dát do rozmačkat válečkem v sáčku.
- Rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozemletými sušenkami.
- Tuto směs dejte do dna dortové formy tak, aby vytvořila korpus a umačkejte rukama i do okrajů. Dejte ztuhnout do lednice.
- Příprava náplně
- V míse smíchejte tvaroh, mascarpone, moučkový cukr, vanilkové aroma nebo extrakt, citronovou šťávu a kůru. Směs by měla být hladká a krémová.
- Zvlášť ušlehejte smetanu ke šlehání do tuhé konzistence.
- Pomalu vmíchejte ušlehanou smetanu do směsi s tvarohem, dokud všechno dobře nepropojíte.
- Naplňte dortovou formu
- Nalijte tvarohovou směs na připravený korpus ve formě.
- Rozetřete ji rovnoměrně a důkladně ji vychladněte v lednici, ideálně alespoň 4 hodiny nebo přes noc, dokud cheesecake neztuhne.
- Příprava citronové polevy
- Ve vroucí citronové šťávě rozmíchejte cukr a kukuřičný škrob.
- Pokračujte v míchání, dokud směs nezhoustne a potom ji nechte vychladnout.
- Dokončení
- Před podáváním cheesecake ozdobte citronovou polevou a pokud budete chtít, můžete i citronovými kolečky nebo půlměsíčky.
Tento vynikající a osvěžující nepečený citronový cheesecake je ideální také pro teplejší letní. Můžete ho připravit jen tak, ale skvělou parádu udělá klidně i jako narozeninový dort, pokud oslavenec netrvá na zdobeném dortu.